KUBA

/KUBA
KUBA 2019-01-10T12:20:59+00:00

Sol Sirenas-Coral 4*  –  Kuba 2019 

FIRST MINUTE – K U B A

 VARADERO

>>> SPECIJAL POPUST 100€ PO OSOBI! do 18.01. <<<

INDIVIDUALNI POLAZAK :  SREDOM, FEBRUAR: 06, 13, 20 ili MART 06, 13, 20. 2019.  

12 dana / 9 noćenja, avionom

KUBA je država i arhipelag u severnim Karibima, najveće i najzapadnije ostrvo Velikih Antila, između Atlantskog okeana, Meksičkog zaliva i Karipskog mora. Glavni grad je Havana – neodoljiva mešavina veličanstveno trošne kolonijalne arhitekture, grad kaldrmisanih ulica, čuvenih automobila iz 50-ih godina, muzike nestvarnog ritma, bogate istorije. Najpoznatije kubansko letovalište, Varadero, se nalazi na Atlantskom Okeanu, na poluostrvu Hicacos, 140km istočno od Havane. Letovalište sa malim i uspavanim centrom, dugim peščanim plažama, barovima, restoranima, dve diskoteke.

 1. dan (sreda, 06.02./13.02./20.02. ili 06.03./13. 03./20.03.2019.)   BEOGRAD – MOSKVA

Individualni dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona – u 21:30 časova. Individualna prijava za let, predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Moskvu u 23:35 časova (let SU 2093, prevoznik Aeroflot).

 1. dan (četvrtak, 07.02./14.02./21.02. ili 07.03./14.03./21.03.2019.)  MOSKVA – HAVANA – VARADERO

Dolazak u Moskvu u 04:25 časova-lokalno vreme. Nastavak putovanja za Havanu u 07:40 časova-lokalno vreme (let SU 150). Dolazak u Havanu u 12:40 časova-lokalno vreme. Transfer do letovališta Varadero i izabranog hotela. Prijava smeštaja -individualna. Smeštaj u sobe od 16h00 časova-lokalno vreme. Večera. Noćenje.

 1. – 10. dan (petak-petak, 08.02.-15.02./15.02.-22.02/22.02.-01.03. ili 08.03.-15.03./15.03.-22.03./22.03.-29.03.2019.)  VARADERO

Boravak u izabranom hotelu na bazi izabranih usluga. Slobodni dani za odmor. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta: Obilazak ostrva Cayo Largo, Obilazak Trinidada – grada bogate istorije i raskošne španske kolonijalne arhitekture u provinciji Santi Spiritus, obilazak gradova Santa Klara i Sienfuegosa. Noćenja.

 1. dan (subota, 16.02./23.02./02.03. ili 16.03./23.03./30.03.2019)  VARADERO – HAVANA – MOSKVA

Prepodnevni transfer do aerodroma u Havani. Po dolasku na aerodrom, prijava za let i predaja prtljaga (individualno). Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Mosku u 14:35 časova-lokalno vreme (let SU 151 ).

 1. dan (nedelja, 17.02./24.02./03.03. ili 17.03./24.03./31.03.2019.)   MOSKVA – BEOGRAD

Dolazak u Moskvu u 10:00 časova-lokalno vreme. Nastavak putovanja za Beograd u 10:50 časova-lokalno vreme (let SU 2090, prevoznik Aeroflot). Dolazak u Beograd u 11:55 časova-lokalno vreme.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/sol-sirenas-coral

Prostran hotelski kompleks na dugačkoj peščanoj plaži; 2km od centra letovališta Varadero, 144 km od Havane, 5km od tržnog centra Plaza America i Varadero Golf kluba. Hotelski kompleks čine dve zgrade Sol Sirenas i Sol Coral, sa ukupno 660 soba raspoređenih u više hotelskih zgrada, na površini od 87.000m2 uređenog tropskog vrta. Hotel ima ukupno 6 restorana (2 glavna, i 4 a la carte: italijanski, meksički, orijentalni i roštilj), 2 snek bara, 8 barova, 3 spoljašnja bazena od kojih su dva sa delom za decu, mini klub za decu, bebi klub, 2 teniska terena, fitnes, salon lepote, saunu, masažu, frizerski salon, mini golf, 3 sale za sastanke, menjačnicu. Svaka soba, je veoma skromno opremljena, ima kupatilo, terasu, klimu, mini frižider, telefon, TV sa satelitskim programom, sef, fen za kosu. Sobe i kupatila nisu renovirani. Hotel je namenjen gostima koji se opredele za ekonomičan i skroman smeštaj. Ishrana je na bazi all inclusive: doručak-ručak-večera u glavnom restoranu na bazi švedskog stola/samoposluživanje; užina tokom dana; bezalkoholna i alkoholna pića, lokalne proizvodnje-koja se služe tokom dana, u skladu sa radnim vremenom restorana i barova.

Napomena: Svi popusti koji su naznačeni u cenovnicima odnose se samo na devizni deo i važe samo za osnovnu cenu (NE važe za doplate).

Cene su izražene u €, plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Unicredit Banke na dan uplate.

Način plaćanja Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi: 2.999,00 dinara + devizni deo prema tabeli u EUR

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: Program Varadero 12 dana/9 noćenja

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Moskva-Havana-Moskva-Beograd, sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. (Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja; deca do 2 god-nemaju pravo na besplatan prtljag).
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama smeštajnog tipa prema tabeli, na bazi 9 noćenja all inclusive usluge u izabranom hotelu u Varaderu
 • Kolektivni transferi prema programu.
 • Asistencija lokalnog vodiča na Kubi, na engleskom jeziku (ne podrazumeva se svakodnevna i celodnevna asistencija).
 • Troškovi organizacije putovanja.
 • U cenu aranžmana je uključen PDV (porez na dodatu vrednost), a ne iskazuje se prema Članu 35. Zakona o PDV-u (stav 7).

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: Program Varadero+Havana i Program Varadero 12 dana/9 noćenja

 • Aerodromske takse sa YQ taksama: ukupno oko 385 EURpo osobi ( aerodromske takse su obavezne i podložne promeni, do dana polaska na putovanje. Iznos YQ takse je nerefundabilan).
 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, individualnih razgledanja i obilazaka na Kubi.
 • Troškovi međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke, za efektivu, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • gotovinski – uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.
 • uplatom preko računa – uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

USLOVI REZERVACIJE:

-Uplata akontacije najmanje 60% ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 25 dana pre puta.

-Potpisan Ugovor o putovanju (putnik koji ugovara putovanje, potpisuje Ugovor lično u prostorijama agencije Travelland ili šalje svojeručno potpisan Ugovor putem elektronske pošte) u roku od najviše 48 sati od rezervacije i uplate akontacije;

-Dostavljena slika strane pasoša sa ličnim podacima (za sve učesnike putovanja), u prostorijama agencije Travelland ili putem elektronske pošte, u roku od najviše 48 sati od rezervacije i uplate akontacije;

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN KUBA Varadero+Havana i Varadero:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:

 • od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 34 danapre početka putovanja, zadržava se iznos od 60% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.
 • od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 33 dan do 26 danapre početka putovanja, zadržava se iznos od 75% od ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 25 dana pre početka putovanja do 1 dan pre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

VAŽNO – Popusti za rane uplate i specijalne ponude se ne odnose na doplate, već samo na osnovnu cenu.
Legenda tabele:
Vrste usluga: NA – najam apartmana ili studija, ND – noćenje s doručkom, PP – polupansion (doručak i večera), PA – pun pansion (doručak ručak i večera), AI – All Inclusive (sve uključeno), UAI – Ultra All Inclusive (sve uključeno + dodaci)
Vrste smeštaja: STU – studio (u jednoj prostoriji kuhinja i kreveti), APP – apartman (kuhinja odvojena vratima od spavaće sobe), DUP – duplex (apartman sa dve spavaće sobe), MEZ – mezoneta (apartman na dva nivoa)
Ostali pojmovi: ADL – odrasla osoba, CHD – dete, INF – infant dete do 2 godine, AC – Air Conditioner, klima uređaj,

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA – NAPOMENE:

 • Cena aranžmana za decu 2-12 godina važi samo u pratnji dve odrasle osobe, u istoj smeštajnoj jedinici. Smeštaj dece do 12 godina je u zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe.
 • Pomoćni ležaj za odraslu osobu je postojeći ili pomoćni ležaj – manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).
 • Poslednjeg dana boravka u Havani, propuštanje usluge pansionskog doručka, zbog ranojutarnjeg transfera na aerodrom.
 • Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja.
 • Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.
 • Veranda je natkrivena ili otkrivena terasa bez ograde u prizemlju smeštajne jedinice.
 • Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
 • Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 16h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 16h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
 • ALL INCLUSIVE ili ULTRA ALL INCLUSIVE podrazumeva usluge po internim hotelskim pravilima. Usluge nisu identične kako u okviru iste destinacije i ste kategorije hotela, tako i u okviru drugih destinacija.
 • Detaljne informacije o usluzi all inclusive i ultra all inclusive, kao i radnom vremenu barova i restorana se dobijaju na recepciji hotela.
 • Voda iz slavina nije za piće, preporuka je konzumacija flaširane vode (doplata).
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
 • Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
 • Wifi internet konekcija na Kubi je slaba, sa prekidima. Doplata u svim hotelima na Kubi.
 • U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je “dress code” za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)
 • Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.
 • Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.
 • Organizator putovanja koristi pravo da putem FIRST ili LAST MINUTE ponude prodaje svoje slobodne kapacitete po cenama koje su niže ili drugačije od navedenih u redovnom cenovniku. Putnici koji su uplatili aranžman po cenama objavljenim u cenovniku u momentu rezervacije, ne ostvaruju pravo nadoknade, na ime razlike u ceni, po osnovu First ili Last minute ponude.

NAPOMENE:

 • Program je individualan.
 • Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 10 putnika.
 • Rezervacija hotelskog smeštaja se vrši na upit.
 • Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 20 dana pre polaska na putovanje.
 • Rok za potvrdu hotelskog smeštaja je najkasnije 2 radna dana od momenta rezervacije i uplate akontacije.
 • Promena datuma putovanja, kao i promena smeštajnog objekta, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa
 • Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
 • Broj telefona lokalnog vodiča na Kubi će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report).
 • Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta I poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti lokalnoj agenciji, organizatoru fakultativnih izleta i poseta.
 • Opisi plaža su generalni – ne podrazumevaju deo ulaska u vodu i morsko dno (može biti peščano, šljunkovito i sl).
 • Na Kubi ne vladaju bolesti epidemioloških razmera, prethodna vakcinacija nije potrebna.
 • Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja.
 • Turistička viza za Kubu za građane Republike Srbije, u okviru aranžmana, koji putuju putnim ispravama Republike Srbije nije potrebna. Neophodno je da pasoš važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putno zdravstveno osiguranje za Kubu je obavezno. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.
 • Prilikom dolaska na Kubu-na aerodromu-se dobija od imigracionih vlasti turistički karton-koji su putnici dužni da čuvaju do napuštanja Kube.

KOLEKTIVNI TRANSFERI:

Kolektivni transfer je unpred organizovan prevoz putnika od aerodroma do hotela, između dva hotela, od hotela do aerodroma, sa više usputnih stajanja radi prihvata putnika različitih nacionalnosti, koji se prevoze do istog odredišta, letovališta ili grada u okviru jedne ili više destinacija.

Kolektivni transferi se obavljaju mini busom u pratnji vozača ili autobusom turističke klase u pratnji lokalnog vodiča.

U slučaju nedovoljnog broja putnika koji je potreban za angažovanja mini busa ili autobusa radi realizacije kolektivnog transfera, prevoz na relaciji od aerodroma do hotela, između dva hotela, od hotela do aerodroma, ili dva odredišta, će se obaviti putničkim automobilom srednje klase u pratnji vozača, sa najviše 4 putnika po vozilu i najviše 3 usputna stajanja. Mogućnost angažovanja taksi vozila pod istim uslovima.

Turističke informacije o destinaciji se ne pružaju tokom kolektivnih transfera, bez obzira na dužinu trajanja između dva odredišta.

-Istorijske, geografske i slične turističke informacije spadaju u sastavni deo realizacije fakultativnih izleta ili poseta, u skladu sa predviđenim programom i planom izleta/poseta, koje pruža licencirani lokalni vodič, na engleskom jeziku.

-Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag do/od vozila kojim se vrši kolektivni transfer.

Turističko društvo Aegean Tours je ovlašćeni subagent , organizator putovanja je turistička agencija Travelland. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.
Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.    PROGRAM br. 2. važi od 21.11.2018.