Maroko 2019

/Maroko 2019
Maroko 2019 2019-01-10T22:50:03+00:00

MAROKO CARSKI GRADOVI

9 dana/2 noćenja Istanbul/6 noćenja Maroko, avionom

POLAZAK: 08. April i 12. maj 2019.

>>> SPECIJAL POPUST 49€ PO OSOBI do 18.01. <<<

Kraljevina Maroko je najzapadnija država severne Afrike, koju na severu okružuje Sredozemno more, od Evropskog kontinenta razdvaja Gibraltarski moreuz, na zapadu Atlanski okean, na jugu se prostire Sahara, dok na istoku obronci planine Atlas pružaju granicu sa Alžirom i Mauritanijom. Priroda ove zemlje Magreba je puna kontrasta, Maroko odlikuju visoke planine i prostrane plaže, pustinje, ski centri poput onih u Alpima, oaze, vinogradi i cvetna polja izrazitih kolirita. U ovoj afričkoj zemlji danas vlada mladi kralj Mohamed VI po ugledu na moderne evropske monarhije. Carski gradovi Marakeš, Fes, Meknes i prestonica Rabat najveće su blago ove zemlje. U njihovim medinama se vekovima ništa ne menja. Unutar njih, u lavirintu uskih sukova, život sitnih zanatlija i trgovaca odvija u potpuno drugom vrtlogu vremena, a samo nekoliko koraka dalje, nalaze se raskošni bulevari, zgrade moderne arhitekture i luksuzni hoteli

Program putovanja

 1. dan BEOGRAD – ISTANBUL

Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Planirano vreme poletanje aviona za Istanbul je u 20h20 časova (let TK 1084, avio prevoznik Turkish Airlines). Planirano vreme dolaska u Istanbulje u 23h05-lokalno vreme. Planirano noćenje u hotelu od 3*, koji obezbeđuje aviokompanija Turkish Airlines.Transfer i noćenje.

 1. dan ISTANBUL – MARAKEŠ

Transfer od hotela do aerodroma. Čekiranje I individualna prijava za let. Pasoške i carinske formalnosti. Planirano vreme poletanje aviona za Maroko je u 11h30 časova (let TK 619, avio prevoznik Turkish Airlines).

Planirano vreme dolaska u Marakešje u 14h30 časova – lokalno vreme. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe odmah po dolasku. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3.dan MARAKEŠ-KAZABLANKA

Nakon doručka polazak za Kazablanku.

Kazablanka je osnovana kao luka jošu 10-tom veku , pod imenom , Anfa, a ime Kazablanka ili “bela kuća” dobija u18-tom veku.U ovaj grad najviše su ulagale francuske kolonijalne vlasti, građevine su dekorisane francuskom verzijom arapskih elemenata.

Današnja Kazablanka, je spoj modernog I tradicionalnog , ali je I najprogresivniji grad Maroka.

Po dolasku u Kazablanku sledi poseta džamije Hasana II koja je najveca džamija u Maroku, a peta po veličiniu svetu. Nakon džamijenastavljamo do Trga Mohameda V, koji se nalazi u centralnom delu grada, trg Ujedinjenih nacija,kraljevsku palate.

Transfer do hotela. Večera I noćenje.

 4.dan KAZABLANKA-RABAT-MEKNES-FES

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Rabata (85 km). Po dolasku u prestonicu Maroka sledi panoramsko razgledanje grada sa šetnjom I obilascima lokaliteta: Mauzolej Muhameda V koji predstavlja remek delo arhitekture sa bogato ukrašenom fasadom i zelenim krovom, kula Hasan visine 40m koja je danas jedini deo istoimene džamije, gradska kapija Bab Udaja iz 12. veka odakle put vodi unutar same kazbe Udaja ka centralnom delu grada koji je danas pod zaštitom UNESCO-a. Nastavak putovanja prema Meknesu (150km), drevnog carskog grada Maroka. Usput sledi obilazak arheološkog lokaliteta Volubilis, antičkog rimskog grada nadomak Meknesa iz prvog veka nove ere. Ove ruševine smatraju se najbolje očuvanim rimskim spomenicima u ovom delu Afrike I one supod zaštitom UNESCO-a. Nadomak Volubilisa nalazi se i grad Mulaj Idris koji predstavlja izuzetno važan grad za stanovnike Maroka kako je tadašnji vladar Mulaj Idris I 789 godine primio Islam i osnovao novu dinastiju vladara Alauita koji i danas vladaju zemljom,započeo je i gradnju Fesa koju je kasnije završio njegov sin.

Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Meknesu. Impresivan carski grad karakteriše špansko-mavarska arhitektura sa brojnim džamijama, palatama, skladištima, sarajima i ostalim građevinama koje govore o bogatstvumarokanskih vladara. Razgledanje po dolasku i šetnja u pratnji lokalnog vodiča: gradske zidine, veliki rezervoar, glavni trg El Hedim, kraljevska ergela i ambari Dar el Ma, najveća i najlepša gradska kapija Bab al Mansur. Slobodno vreme za odmor i kupovinu suvenira ili individualna razgledanja i šetnju. U popodnevnim satima polazak za Fes (65km). Smeštaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan FES

Doručak. Celodnevno razgledanje medine Fesa, takozvane ”meke zapada” koja je pod zaštitom UNESCO-a. Grad je osnovan 790 godine, a njegov kulturni i verski značaj i danas imaju izuzetnu važnost. Grad je osnovao prvi vladar i osnivač dinastije Alauita, Mulaj Idris I, ali kako je njegov sin Mulaj Idris II završio izgradnju samog grada i uticao na značaj koji danas Fes ima, smatra se osnivačem grada. Fes je i najstariji carski grad, njegova uloga kroz istoriju Maroka je izuzetna pa ono što ovaj grad ima da ponudi svakako je jedinstveno. Najstariji univerzitet na svetu osnovan je upravo u Fesu. Glavna atrakcija ovog grada je stara medina koja je naseljena još od 10. veka i predstavlja najveću urbanu zonu bez automobila na svetu i naravno pod zaštitom je UNESCO-a. Obilazak uključuje srednjovekovnu medinu sa svojim zidinama i velelepnom kapijom koja vodi u sam centar utvrđenja, medrese, džamiju Kairauine koja je do izgradnje džamije Hasana II u Kazablanci bila najveća džamija u Maroku, a svojim dizajnom i arhitekturom podseća na onu u Kordobi, fontanu Nezarin i čuvenu radionicu u kojoj se obrađuje koža. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti nakon čega se obilazak nastavlja posetom tradicionalne arapske kuće gde ćete imati priliku da se upoznate sa različitim tehnikama rada raznih majstora. Povratak u hotel na večeru. Noćenje.

6 .dan FES-BENI MELAL-MARAKEŠ

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Marakešu koji se nalazi u podnožju planinskog venca Atlas i predstavlja drugi po veličini grad u Maroku. Putovanje preko planinskog venca Srednjeg Atlasa sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Prolazak kroz gradove Ifran-grad koji zasenjuje svojim izgledom, jer arhitekturom podseća na evropska zimovališta, ovaj grad nalazi na 1.655m nadmorske visine Ifran je veliki zimski centar Severne Afrike, Azru-sledeći grad na putu ka Marakešu totalna je suprotnost Ifranu, iznenadiće vas majmuni koji se slobodno šetaju po gradu i predivne šume koje gaokružuju, Beni Melal-grad koji se nalazi na velikoj raskrsnici puteva i spaja Fes, Marakeš i Kazablanku važan je trgovački centar Maroka. U večernjim satima dolazak u Marakeš. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.

7.dan MARAKEŠ

Doručak. Celodnevni obilazak Marakeša ili tzv,”crvenog grada”, autobusom i šetnja kroz Medinu koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Marakeš je dugo bio kulturni, verski, politički i ekonomski centar Maroka. Prelepom arhitekturom u kojoj se mešaju radovi umetnika iz Kordobe imao je veliki uticaj na izglede gradova Evrope, naročito na regiju Andaluzija u Španiji. Prelepe đamije, palate, kupatila, medrese, mauzoleji savršeni su primeri bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa ovog grada.

Obilazi segrobnica dinastije Sa’adi i palatu Bahija na čijem su ukrašavanju radili najbolji majstori i umetnici Maroka i Menara vrtove sa prelepim letnjim paviljonom.Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Potom se u dogovoreno vreme nastavlja obilazak grada posetom najpoznatijeg trga u Maroku, Džema el Fna. Ovde možete naići na brojne tržnice začina, urmi, smokvi ali I na proročice, gutače vatre, razne muzičare i plesače, Na trg Džema el Fna se nadovezuju lavirinti uskih ulica sa brojnim prodavnicama suvenira, lokalnih proizvoda i tvorevina, srebra, garderobe i nakita.

U večernjim satima povratak u hotel, večera i noćenje.

8.dan MARAKEŠ-ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme do polaska transfera na aerodrom. Let avio kompanijom TK 620, avio prevoznik Turkish Airlines u 15h25 minuta. Planirano vreme sletanja Istanbul u 22h05minutai.Transfer do hotela I noćenje.

9.dan ISTANBUL-BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska transfera na aerodrom. Let avio kompanijom TK 1083, avio prevoznik Turkish Airlines u 18h45 minuta. Planirano vreme sletanja u Beograd u 19h25 minuta-lokalno vreme. Kraj usluge.

 

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi: 2.999,00 dinara + devizni deo prema tabeli u EUR

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Marakeš-Istanbul-Beograd, kompanijom Turkish Airlines sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. (Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja; deca do 2 god-nemaju pravo na besplatan prtljag).
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama smeštajnog tipa prema tabeli, na bazi 2 noćenja u Istanbulu I 6 noćenja u Maroku , izabrane usluge u hotelima
 • Transferi prema programu aerodrom – hotel – aerodrom.
 • Asistencija lokalnog vodiča/predstavnika u Maroku , na engleskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
 • Troškovi organizacije putovanja.
 • U cenu aranžmana je uključen PDV (porez na dodatu vrednost), a ne iskazuje se prema Članu 35. Zakona o PDV-u (stav 7).

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Aerodromske takse sa YQ taksama i troškovima izdavanja karte :oko 370EURpo osobi. Aerodromske takse su obavezne i podložne promeni, do dana polaska na putovanje. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti.
 • Troškovi fakultativnih izleta i poseta, individualnih razgledanja i obilazaka u Istanbulu I Maroku
 • Troškovi međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Turistička taksa – ona se plaća na licu mesta predstavniku I iznosi oko 20 eura
 • VIZA
 • Nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke, za efektivu, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

 • gotovinski – uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 danapre polaska na putovanje.
 • uplatom preko računa – uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 danapre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:

 • od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 34 danapre početka putovanja, zadržava se iznos od 60%ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.
 • od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 33 dan do 26 danapre početka putovanja, zadržava se iznos od 75% od ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.
 • od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 25 danapre početka putovanja do 1 dan pre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA – NAPOMENE:

 • Cena aranžmana za decu od 2 do 12 godina, treću odraslu osobu i jednokrevetnu sobu se dobija na upit.
 • Smeštaj dece do 12 godina je u zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe.
 • Pomoćni ležaj za odraslu osobuili dete je postojeći ili pomoćni ležaj – manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).
 • Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.
 • Veranda je natkrivena ili otkrivena terasa bez ograde u prizemlju smeštajne jedinice.
 • Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.
 • Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 16h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 16h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno u hotelu.
 • Voda iz slavina nije za piće, preporuka je konzumacija flaširane vode (doplata).
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
 • Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.
 • U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je “dress code” za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)
 • Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.
 • Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela, vrši se povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za eventualno načinjenu štetu ili neplaćene troškove u hotelu-ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.

NAPOMENE:

 • Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit.
 • Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika.
 • Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.
 • Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 3 radna dana (subota i nedelja nisu uračunati) od momenta rezervacije i uplate akontacije.
 • Promena datuma putovanja, kao i promena smeštajnog objekta, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa
 • Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
 • Broj telefona lokalnog vodiča u Maroku će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
 • Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku aviokompanije (šalter Lost & Found), kako bi se dobila odgovarajuću potvrda (Damage, odnosno Property Irregularity Report).
 • Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti lokalnoj agenciji, organizatoru fakultativnih izleta i poseta.
 • Opisi plaža su generalni – ne podrazumevaju deo ulaska u vodu i morsko dno (može biti peščano, koralni greben, stenovito, šljunkovito i sl).
 • Građanima Republike Srbije za putovanje u Kraljevinu Maroko potrebna je ulazna viza. Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost. Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje. U procesu pribavljanja vize za putovanje agencija ima isključivo informativno savetodavnu ulogu i putnici su u obavezi da sami apliciraju.
 • Potrebna dokumenta za pribavljanje marokanske vize:
 • pasoš i kopija prve strane
 1. fotografija (3x4cm – kao za ličnu kartu), ne starija od 6 meseci
 2. za zaposlene: potvrda o zaposlenju sa navedenim primanjima
 3. za nezaposlene: overena potvrda o izdržavanju ili potvrda iz banke, kao dokaz o novčanim sredstvima na računu
 4. studente: potvrda o studiranju i overena potvrda o izdržavanju ili potvrda iz banke, kao dokaz o novčanim sredstvima na računu
 5. penzionere: poslednji penzioni ček
 6. rezervacija avio karte
 7. rezervacija smeštaja
 • Putnici sami odgovaraju za ispravnost svojih dokumenata. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju neispravne putne dokumentacije.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije, su dužni da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putno osiguranje nije obavezno ali je preporučljivo.
 • Poželjno je poneti i osnove putne apoteke (aktivni ugalj, probiotik, lek protiv bolova, flaster… ) kao i repellent za komarce, kremu za zaštitu od sunca, adapter za struju (u većini hotela je moguće dobiti ga na recepciji i na mnogim mestima se uklapaju utikači od 220v, jer je kod njih struja 220-240v)

HOTELI 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Travelland agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorizacije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen 7 dana pre polaska na put.

Kazablanka

Oum Palace Hotel 4*
Adresa: 12 Rue Kamal Mohamed, 20000 Kazablanka, Maroko
Web: http://www.oumpalace.com/
Opis: Oum Palace hotel nalazi se u poslovnom delu Kazablanke na samo nekoliko minuta hoda od Medine. U svom sklpu ima 101 smeštajnu jedinicu koje su standardno opremljene spavaćim delom, WC, TV, stolom i stolicom. U svom sklopu ima i dva a la card restorana marokanske i internacionalne kuhinje dostupnih uz doplatu. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. Gostima su na raspolaganju još i hamam, sauna, spa centar sa brojnim tretmanima za odmor i relaksaciju.

Hotel Imperial 4*
Adresa: 291, Bd Mohamed V and Rue Azilal, 20110 Kazablanka, Maroko
Web: http://www.hotelimperialcasablanca.com/
Opis: Hotel Imperial 4* se nalazi na samo 10 minuta vožnje od stare medine i na 20 minuta od centra grada. U svojoj ponudi ima 105 soba koje su standardno opremljene spavaćim delom, WC, TV, sofom za sedenje. U javnim delovima hotela dostupan je i besplatan WiFi. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu, a gostima je na raspolaganju i bar uz doplatu.

Fes

Across Hotel 4*
Adresa: 76 Boulevard Chefchaouni, 30000 Fes, Maroko
Web: http://www.acrosshotels.com/index.php/en/
Opis: Hotel Across nalazi se u Fesu na samo 15tak minuta vožnje od stare medine. U svom sklopu sadrži 70 smeštajnih jedinica koje su standardno opremljene. Svaka soba sadrži spavaći deo, TV sa kablovskom televizijom, WC, klimu. U javnim delovima hotela gostima je dosupan besplatan WiFi, a gostima su na raspolaganju i manji spa centar kao i otvoreni bazen na krovu hotela. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu.

Marakeš

Atlas Les Idrissides 4*
Adresa: Avenue Mohamed VI, L’Hivernage, 40000 Marakeš, Maroko
Web: http://www.hotelsatlas.com/index.php/villes/marrakech/atlas-idrissides-marrakech
Opis: Hotel Atlas Les Idrissides nalazi se na 20 minuta šetnje od trga Džema el Fna. Hotel pripada lancu Atlas i u svom sklopu ima 330 smeštajnih jedinica standardno opremljenih spavaćim delom, WC, TV sa satelitskim programom, minibarom i klima uređajem. U svom sklopu ima i tri a la card restorana marokanske, evropske i internacionalne kuhinje dostupnih uz doplatu. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu.

Hotel Meriem 4*
Adresa: 154 Rue Mohamed El Béqual, Gueliz, 40000 Marakeš, Maroko
Web: http://www.hotelmeriem-marrakech.com/
Opis: Hotel Meriem u svom sklopu ima 172 smeštajne jedinice stadardno opremljene i moderno uređene spavaćim delom i sopstvenim kupatilom, klimom, TV-om sa satelitskim kanalima, dok je WiFi dostupan u javnim delovima hotela. Doručak se služi na bazi švedskog stola a gostima je na raspolaganju i restoran u kojem se služi internacionalna i marokanska kuhinja uz doplatu. U sklopu hotela se nalazi još i dva bazena na otvorenom, sauna i fitnes centar.

Hotel Zalagh Kasbah Marrakech 4*
Adresa: Avenue Mohamed VI, Zone Touristique Agdal , Agdal, 40000 Marrakech, Morocco
Web: http://www.zalagh-hotelkasbah.com/
Opis: Hotel Zalagh Kasbah u svom sklopu ima 344 standardne sobe moderno dekorisane. Svaka soba sadrži spavaći deo, WC, klimu, TV sa satelitskim programom i mini bar uz doplatu. Hotel se nalazi u prelepom okruženju u blizini Agdal bašte. Gostima su na raspolaganju još i bazen na otvorenom i fitnes centar. Doručak se služi na bazi švedskog stola a gostima je na raspolaganju i restoran u kojem se služi internacionalna i marokanska kuhinja uz doplatu

Turističko društvo Aegean Tours je ovlašćeni subagent, organizator putovanja je turistička agencija Travelland . Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2018. godinekoja važi do 24.01.2019. godinesa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.
Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.       PROGRAM br. 1. važi od