PRAG

/PRAG
PRAG 2018-12-15T18:33:48+00:00

Prag

sezona 2018-19 (6 dana) – HIT PUTOVANJE

6 DANA – BUS

Prag – evropska metropola kulture. Glavni grad Češke, „zlatni grad” ili „grad stotinu tornjeva” predstavlja magični grad mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, leži na reci Vltavi. Poseduje najočuvanije srednjevekovno gradsko jezgro u Evropi, kao i sve atribute jednog od najmodernijih evropskih gradova.

 1. dan BEOGRAD

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda  (parking kod sportskog centra Milan Gale Muškatirović, bivši 25.Maj, na Dorćolu) u 20:00h.(osim prazničnih polazaka koji su u 18h) Vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora…

Ulaz – Novi sad – Avia pumpa, naselje Šangaj

Ulaz – Horgoš – Mol pumpa

 1. dan PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada: Hradčani – praški dvorac, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan  PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve… U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak.  Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno – istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,  Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN (zatvoren za katolički Božić) – KRSTARENJE VLTAVOM 

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak zamka Karlštajn iz XIV veka. Nakon obilaska, povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet – vožnja brodom rekom Vltavom. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

*** Za termine u januaru i februaru ( zamak Karlštajn je zatvoren u navedenom periodu)

5.dan PRAG- PLZEN- PRAG

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta za Plzen, srednjovekovni grad, poznat po čuvenom plzenskom pivu, razgledanje grada sa vodičem: katedrala Sv. Bartolomeja, Velika Sinagoga, fabrika piva (bez ulaska)… Povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet – vožnja brodom rekom Vltavom. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

 1. dan BEOGRAD  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima i iskrcavanje na mesto polaska. (Kraj usluga)

ARANŽMAN SADRŽI:

 • prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji,
 • smeštaj u Pragu u nekom od navedenih hotela ili sličnom kategorije 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni),
 • razgledanje Praga uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku,
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€), – 450 din. (od 0 do 18 godina starosti), 640 din. (od 18 do 70 godina starosti), 1.344 din. (od 70 do 82 godine starosti).
 • ulaznice i fakultativne izlete.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (popust za decu do 12 godina):

 • Karlove Vari – 20 € odrasli / 15 € deca,
 • Drezden – 30 € odrasli / 20 € deca,
 • zamak Karlštajn (sa ulaznicom) – 20 € odrasli / 10 € deca/
 • Plzen – 20 € odrasli/ 10 € deca
 • vožnja brodom rekom Vltavom – 10 € odrasli / 5 € deca
 • pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem po dolasku – 5 €

OPIS I LOKACIJA HOTELA (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

HOTEL FORTUNA CITY 3*, www.cpihotels.comhttp://www.hotelfortunacityprague.com/

Udaljen je 15 minuta vožnje tramvajem od centra Praga. Doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe hotela Fortuna City imaju sopstveno kupatilo i TV sa satelitskim kanalima.

HOTEL FORTUNA WEST 3*, http://www.hotelfortunawestprague.com/

Hotel Fortuna West nalazi se u zapadnom predgrađu Praga, na 200 metara od tramvajske stanice koja vodi do centra grada za oko 20 minuta. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, satelitsku TV i radni sto.

HOTEL JUNO 3*, http://www.hoteljuno.cz/

Hotel Juno je smešten u Pragu, na 800 metara od najbliže stanice metroa od koje posle 5 stanica možete stići do Trga Sv. Vaclava i Narodnog muzeja. Staromjetske namjesti sa Astronomskim satom udaljene su 7 stanica metroom. Sve sobe poseduju SAT TV I Sopstvena kupatila sa tušem.

HOTEL TOP 4*, http://www.tophotel.cz/

Od hotela do centra grada se može stići autobuskom linijom 115, a zatim metro linijom C (oko 20min vožnje autobusom i metroom). Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem ili kadom, fen, TV, telefon, mini bar.

HOTEL ENERGIE, http://www.hotelenergie.cz/

Hotel Energie se nalazi na 6. i 7. spratu kompleska Energie. Udaljen je cca. 7 km od Trga Sv. Vaclava i 6 km od Karlovog mosta. Autobuska i tramvajska stanica je udaljena cca. 10 min hoda. Stanica metroa je udaljena cca. 1 km.

Sobe imaju  2 standardna ležaja, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, TV.

Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak).

Hotel ima recepciju, restoran, konferencijsku salu, Wi-Fi u zajedničkim prostorijama hotela.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke na dan uplate.
Prijava putovanja podrazumeva uplatu od 30% vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u eurima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3., kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM:

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna promeni.

NAPOMENE:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji, www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP).
Broj telefona pratioca grupe ili predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim  kada je to posebno naznačeno. Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti predmet žalbe. Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

Organizator putovanja: Travelland doo, licenca broj OTP 204/2010, izdao APR, Registar turizma, 10.02.2010. godine.
Turističko društvo AEGEAN TOURS je ovlašćeni subagent, organizator putovanja je turistička agencija TRAVELLAND. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Travelland.

Turističko društvo AEGEAN TOURS doo je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija MONTESOL TRAVEL, OTP 19/2016. Za ovo putovanje važe opšti uslovi turističke agencije MONTESOL TRAVEL.