TOSKANA

/TOSKANA
TOSKANA 2017-12-15T17:20:36+00:00

TOSKANA & CINQUE TERRE

Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije… Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe… Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći… Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,…Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio… Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more.

 1. dan: BEOGRAD
  Polazak autobusa iz Beograda u 18:00h sa parkinga kod OTC Buvljak na Novom Beogradu (ul. Jurija Gagarina). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
 2. dan: BOLONJA – MONTEKATINI TERME
  Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana… Nastavak putovanja do regije Toskana. Dolazak u banju Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
 3. dan: MONTEKATINI – PIZA I FIRENCA
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom za PIZU i FIRENCU. Piza- obilazak Polja čuda uz razgledanje: krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Renijera, Krivi toranj, „Campo Santo“. Slobodno vreme. Nastavak puta do FIRENCE. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 2 sata: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fjorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…). Povratak u hotel. Noćenje.
 4. dan: MONTEKATINI – SAN ĐIMINJANO – SIJENA
  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9-20h) ka živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta malom, srednjovekovnom gradiću SAN ĐIMINJANO koji je očuvao svoj istorijski centar i ambijent iz 13. i 14. veka. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva” i turisti u njemu vole da kupe čuvena toskanska vina, začine, domaće proizvode sa toskanskih farmi, ali i da probaju svetski čuven sladoled. Boravak u gradu oko 3 sata. Nastavak puta do SIJENE. Šetnja gradom uz razgledanje (eksterijerno): Duomo – jedna od najlepših Katedrala Italije; znameniti trg Kampo na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), na trgu se nalazi veličanstvena palata Publiko sa tornjem Manđija; kontrade puža, pantere, akvile…. Povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. Noćenje.
 5. dan: MONTEKATINI – CINQUE TERRE
  Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme u Montekatiniju ili celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom nacionalnog parka CINQUE TERRE. Odlazak autobusom do luke LA SPECIJA, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula.
  VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. KORNILJA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. Najmanje je naselje regije odakle se sa platoa u blizini crkve vide ostala četiri naselja.
  MANAROLA je izgrađena delom uz more a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz 14. veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. Oko 21h polazak iz La Specije ka Srbiji. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…

6.dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

TERMINI

PUTOVANJA

PROMO CENA  CENA ARANŽMANA
04.04. – 09.04.2018. USKRS 139 € 169 €
27.04. – 02.05.2018. Prvi maj 149 € 179 €

PROMO cena je ograničena na određen broj  putnika po polasku

Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €. Doplata za 1/1 sobu 60€ (na upit), popust za treću osobu 5 €

Transfer iz Novog Sada – doplata 15 €.

Organizovani transferi iz UŽICA, ČAČKA, JAGODINE, KRAGUJEVCA – doplata 20 € (minimum 4 putnika).

Aranžman obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema AC )
– 3 noćenja /doručak (doručak kontinentalni slatko-slani) u hotelu sa 3*, smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
– razgledanja i obilaske prema programu,
– usluge turističkog vodiča tokom putovanja
– troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
– fakultativne programe
– individualne troškove, međunarodno zdravstveno osiguranje
– gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju ( 3€ – plaća se na recepciji hotela)

USLOVI  I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta  i to: gotovinski, odmah naplativim čekom. Plaćanje na rate: prilikom rezervacije 30%, do polaska  još 20%, a ostatak na 3 mesečne rate. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

– Sijena i San Điminjano 35  €; Piza i Firenca   30 €; Cinque Terre 40 € ;

Putnici koji se opredele za sva tri izleta ostvaruju popust 25 €.  Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.  Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.

OPIS HOTELA –  Montobello 3*-www.hotelmontobello.it

Ovaj šarmantni hotel idealno je pozicioniran, na samo 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini i 10 minuta lagane šetnje do železničke stanice. Sobe u hotelu sadrže SAT TV, klimu, mini bar i sef, uključujući kupatilo opremljeno fenom i toaletnim priborom, dok pojedine sobe imaju i balkon. U celom hotelu dostupan je bežični internet.  Restoran hotela koji je otvoren u vreme ručka i večere pružiće Vam mogućnost da uživate u čarima prave toskanske kuhinje. Hotelski bar poseduje sunčanu terasu sa sofama na kojoj se gosti mogu opustiti uz aperitiv i koktele. Sve ovo čini ovaj hotel idealnim mestom odakle ćete krenuti u  upoznavanje prelepe Toskane. Opis hotela dat je ilustrativno. Tačan nazivh otela 3*  biće poznat 10 dana pre puta.

NAPOMENE: Preporučuje se putnicima  da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Minimum za realizaciju aranžmana je  60 putnika.

Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije usklađeni sa Zakonom o turizmu.

Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti.

Turističko društvo AEGEAN TOURS doo je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija MONTESOL TRAVEL, OTP 19/2016. Za ovo putovanje važe opšti uslovi turističke agencije MONTESOL TRAVEL.