ZANZIBAR

/ZANZIBAR
ZANZIBAR 2017-12-15T19:28:36+00:00

ZANZIBAR 2017/2018

Zanzibar je ostrvska zemlja smeštena u Indijskom okeanu i nalazi se 35 km od afričke -tanzanijske obale. Sastoji se od nekoliko ostrva od koji su najveda Pemba i Unguja. Glavni grad se nalazi na Unguji, koja se deli na 3 oblasti: sever, jug i grad Zanzibar. U samom gradu nalazi je Stone town koji je građen u osnovi svahili arhitekture ali i pod uticajem persijskog, indijskog i evropskog uticaja. Zbog svoje lepote i kulturno istorijske vrednosti od 2000. godine je pod zaštitom Uneska. Kao autonomna pokrajina Tanzanije, dobro je povezan sa glavnim gradom Dar Es Salamom koji je udaljen 2h vožnje trajektom. Klima je tropska, a prosečna godišnja temperatura 26 stepeni. Zvanični jezici su svahili i engleski, a valuta tanzanijski šiling. Kako je Zanzibar država koja je poslednjih decenija počela da se razvija, smeštajni kapaciteti su novijih datuma a priroda još uvek očuvana u svoj svojoj lepoti. Čisto i toplo more, prelepe peščane plaže i mnogo zelenila čini Zanzibar rajskom destinacijom za odmor.Januar i februar čine “kratku sušnu sezonu”, dok je “duga sušna sezona” od juna do oktobra. April i maj su meseci sa najvišom temperaturom i sa najviše padavina.

CENA PAKETA PO OSOBI od 960 €

u periodu do 31.03.2018. (osim za polazak 23-26.12.2017. i povratak 2-7.01.2018.)

**Navedene cene su podložne promenama i variraju u zavisnosti od sezonalnosti i raspoloživosti.**

U CENU PAKETA JE UKLJUČENO:

 • avio prevoz na relaciji Beograd Istanbul -Zanzibar v.v.
 • aerodromske takse –podložne promenama
 • transferi aerodrom –hotel –aerodrom
 • 7nodenja u standardnoj dvokrevetnoj sobi odabranog hotela na bazi nocenja sa doruckom
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU PAKETA NIJE UKLJUČENO:

 • viza
 • fakultativni izleti i individualni troškovi putnika
 • obavezno međunarodno zdravsteveno osiguranje.

VIZA:Srpskim državljanima uz biometrijske pasoše je

potrebna viza. Dobija se na granici i košta 50 američkih dolara. Važi

za jedan ulaz za boravak do 30 dana.Neki od hotela u našoj ponudi:

Pakachi Beach Resort 2* www.pakachi.com/

Ndame Beach Lodge 2* www.ndamezanzibar.com/

Villagio Seconda Stella a Destra 3* www.villaggiosecondastella.it/

Sahari Zanzibar 3* www.saharizanzibar.net/beach-hotel-resort/en/

Pongwe Beach Hotel 3*  www.pongwe.com/

Doubletree by Hilton Nungwi 4* www.doubletree3.hilton.com/

Kisiwa on the Beach 4*  www.kisiwaonthebeach.com/

Neptune Beach Resort & Spa 5* www.neptunehotels.com/en/hotels/neptune-pwani-beach-resort-spa

PROGRAM PUTOVANJA (individualni polasci po izboru putnika)

Prvi dan:

BEOGRAD–ISTANBUL-ZANZIBAR

Dolazak na aerodrom Beograd do 07:15 i let za Istanbul u 09:15. Sletanje u Istanbul u 12:00 i nastavak leta za Zanzibar u 19:50.

Drugi dan :

-Nastavak putovanja :ZANZIBAR

Dolazak na Zanzibar u 03:10. Transfer do hotela. Smeštaj i boravak u hotelu prema izboru željenih dana (ulazak u sobe posle 14:00).

Poslednji dan:

ZANZIBAR–BEOGRAD

Transfer do aerodroma I let za Istanbul u 04:05. Sletanje u Istanbul u 12:55 i

nastavak leta za Beograd u 18:45. Dolazak u Beograd u 19:25.

USLOVI I NAČIN PLACANJA

 • Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se kompletan

iznos za avionske karte i avans 40% za smeštaj, dok se ostatak upladuje najkasnije 15 dana pred početak putovanja.

 • Pladanje može biti: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na

račun

 • Avio karte je mogude platiti na 3 mesečne rate bez kamate (čekovima).

VAZE OPŠTE NAPOMENE ORGANIZATORA PUTOVANJA

Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene pre voza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije po trebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemogude ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju  o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000 EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i

inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) putovanje i uplatom akontacije.

Turističko društvo AEGEAN TOURS doo je ovlašćeni subagent. Organizator ovog putovanja je turistička agencija FILIP TRAVEL, licenca OTP 196/2010. Za ovo putovanje važe opšti uslovi turističke agencije Filip travel.